BeogradKulturaLazarevacVesti

U biblioteci „Dimitrije Tucović“ održano veče ruske poezije

Udruženje “Treće doba Lazarevca“ i biblioteka “Dimitrije Tucović“ organizovali su u svečanoj sali program namenjen starijim licima “Veče ruske poezije koja se peva“. Po rečima organizatora programa, Radmile Bulatović, cilj je bio da ovaj program okupi ne samo članove udruženja i starije sugrađane, već i sve rusofile koji su uživali u poeziji ruskih pesnika. Publici su se predstavili vokalni i instrumentalni izvođač Elena Raškova Stanisavljević i prevodilac Milivoje Baćović.

Saradnja biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac i Pokreta Trećeg doba uspešno je nastavljena realizacijom programa „Veče ruske poezije koja se peva“. Publici su se predstavili Elena Raškova Stanisavljević, vokalni i instrumentalni izvođač i prevodilac Milivoje Baćović. Ovaj tandem već je poznat lazarevačkoj publici jer su ranije nastupali u našem gradu. Sada su se predstavili starom i novom ruskom poezijom. Inicijator programa Radmila Bulatović izrazila je zadovoljstvo događajem.

Rusku poeziju izvodila je Elena Raškova Stanisavljević, Ruskinja koja živi i radi u Beogradu kao profesor klavira. Ona je zadovoljna toplim prijemom Lazarevčana i ističe da se nada novom susretu sa publikom u biblioteci „Dimitrije Tucović“.

U večeri ruske poezije uživali su svi prisutni a organizatorka programa Radmila Bulatović se nada da će se ovakvi događaju održavati češće, zbog interesovanja publike. Ona je izrazila nadu da bi ovakvo veče moglo da bude tradicija i održava se jednom mesečno u svečanoj sali lazarevačke biblioteke.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA