Humanitarna priredba učenika OŠ “Dule Karaklajić”

Humanitarna predstava ”Krugovi prijateljstva” učenika Osnovne škole ”Dule Karaklajić” održana je u Centru za kulturu Lazarevac. Ove godine je povodom proslave dana škole pripremljena tradicionalna priredba koja je bila posvećenu Egiptu. Priredba je postigla uspeh i simpatije gledalaca pa su učenici  odlučili da je predstave široj javnosti, a novac prikupljen od ulaznica proslede u humanitarne svrhe za pomoć Sari Matić, Jani Simić i Verici Mišković.

Povodom obeležavanja dana škole u okviru priredbe ”Krugovi prijateljstva ” koja se sprovodi već devetu godinu za redom, učenici su pripremili priredbu posvećenu Egiptu. Tokom predstave koja je u celosti izvedena na engleskom jeziku, učenici su predstavili običaje, muziku i istoriju ove zemlje. Uspeh priredbe je bio motiv da učenički parlament predloži njeno izvođenje u Centru za kulturu a sav novac bude namenjen za sugrađanke Saru Matić, Janu Simić i Vericu Mišković.

Nastavnica srpskog jezika Ivana Janus ističe da su ona i njene kolege ponosni na svoje učenike koji su pokazali visok stepen društvene odgovornosti i empatije prema onima kojima je pomoć neophodna.

Priredba “Krugovi prijateljstva” bila je lepa prilika da se posetioci, koji su ispunili Centar za kulturu, na zanimljiv način upoznaju sa istorijom Egipta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA