U Biblioteci “Dimitrije Tucović” otvorena izložba slika Lazarevčanina Milorada Jotića

U izložbenom prostoru Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac otvorena je izložba slika Milorada Jotića.

Slika Milorada Jotića

Ovaj umetnik se poslednjih 15 godina bavi slikarstvom, a nakon završenog radnog veka posvetio se umetnosti. Teme kojima se predstavlja su različite, sa realističnim prikazom, uglavnom u tehnici ulje na platnu. Izložbu će svi zainteresovani moći da pogledaju narednih sedam dana.

Milorad Jotić
Milorad Jotić

Milorad Jotić, po profesiji električar, kako kaže, inspiraciju uglavnom pronalazi u prirodi, koju najčešće slika. Slikarstvu se aktivno posvetio nakon odlaska u penziju. Publici u Biblioteci “Dimitrije Tucović” predstavio se sa 18 svojih radova među kojima ima i onih koje su nedavno nastale.

Ulje na platnu

Kako nam je rekao, ljubav prema slikarstvu gaji od mladosti. Ovo  je ukupno četvrta samostalna izložba lazarevačkog umetnika.

Slike Milrada Jotića

Milorad Jotić je roden 1950. godine u Lazarevcu. Nakon završetka svog radnog veka u RB “Kolubara”, posvetio se slikarstvu. U ranoj mladosti je pokazao ljubav prema slikarstvu, a prvu sliku naslikao je pred sam odlazak u penziju. Milorad je do sada izlagao na nekoliko grupnih izložbi i više likovnih kolonija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA