BeogradLazarevacVesti

U Centru za kulturu redovna letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

U saradnji Crvenog krsta Lazarevac i Instituta za transfuziju krvi Srbije, u Centru za kulturu održana je redovna letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi. I ovaj put akciji se odazvao veliki broj naših sugrađana a svi koji nisu bili u mogućnosti da danas doniraju krv, to mogu učiniti sutra na polju „D“ u Medoševcu u periodu od 10 do 15 časova.

krv

U toku letnjih meseci nestašica je krvi, pa iz Instituta za transfuziju Srbije stalno aplejuju na građane da odvoje par minuta i doniraju krv. Lazarevčani čini se da su svesni ove činjenice i uprkos vrućinama i godišnjim odmorima, uvek se u velikom broju odazovu akcijama koje Crveni krst organizuje u našem gradu.

Preko 50 davalaca do 12 časova odazvalo se akciji u Centru za kulturu. Doktorka Marija Vujnović napomenula je da su sve krvne grupe u deficitu i dodala da tokom godine muškarci mogu čak četiri puta donirati krv, dok žene mogu dati krv tri puta.

Nagrađeni plakat učenica OŠ Dule Karaklajić

Zaposleni u Crvenom krstu Lazarevac napomenuli su i da su na konkursu „Krv život znači“ nagrađene tri učenice OŠ „Dule Karaklajić“ , čije je idejno rešenje plakata na ovu temu bilo najbolje po oceni žirija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA