BeogradLazarevacVesti

Normalizacija snabdevanja električnom energijom do 13 časova

U sredu, 05.07.2023. godine u 11:50 časova došlo je do kvara na delu dalekovoda podzemnog kablovskog voda između trafo stanice „Gornji grad“ i trafo stanice „Aranđelovački put“. EDB Lazarevac je prvobitno delovala i odmah tražila ispitna kola kako bi što pre lokalizovala kvar na podzemnoj deonici. Ispitna kola su vrlo brzo stigla, kvar je lociran i pristupilo se izradi prve spojnice na tom kablu misleći da je to rešenje problema. Nakon izrade spojnice i testiranja, dalekovod je ponovo ispadao sa mreže. Nakon toga ponovo su pozvana ispitna kola iz Кraljeva i tokom jučerašnjeg dana lociran je kvar na još tri dodatna mesta na ovoj deonici, što znači da je kvar lociran na ukupno četiri mesta. EDB Lazarevac je tokom jučerašnjeg dana uradila na sva četiri mesta spojnice i prilikom testiranja u kasnim večernjim satima 06.07.2023. godine probalo se sa ponovnim uključenjem ali bez uspeha što znači da je postojalo još ko zna koliko kvarova na ovoj deonici.

EDB je sinoć donela odluku da se ne sme više gubiti vreme na popravku postojećeg kabla i doneta je odluka da danas, 07.07.2023. godine u ranim jutarnjim satima pristupi iskopu rova i polaganju nove deonice kablovskog voda u dužini od 150 metara i tako eliminiše sve kvarove na toj deonici.

U narednom periodu će se raditi na tome da ovaj dalekovod dobije napajanje sa druge strane kako bi se smanjili ovako loši efekti, pošto je kabl dobijao radijalno napajanje, što zanči da nije mogao dobiti napajanje ni sa jedne druge strane. Ovo je jedan od retkih dalekovoda sa radijalnim napajanjem na teritoriji grada Lazarevca. U narednom periodu ćemo obezbediti i napajnje od strane dalekovoda „Dren“ i na taj način ćemo smanjiti verovatnoću prekida u napajanju potrošača u naseljenim mestima Lukavica i Stubica. EDB Lazarevac počeće sa aktivnostima odmah, a očekujemo realizaciju izgradnje dalekovoda sa novim napajanjem do kraja ove godine.

Normalizaciju snabdevanja električnom energijom građani mogu očekivati u toku današnjeg dana najdalje do 13:00 časova.

Izvor: EDB Lazarevac, direktor Veselin Šiljegović

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Normalizacija snabdevanja električnom energijom do 13 časova

  • Lukic Darko

    Brže Tesla izmislio struju nego sto se kvar rešava,a na sve to vodovod bez struje i narod bez vode da naš JKPK nema agregat znači sramota 21 vek…dotakli smo dno dna

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA