BeogradKulturaLazarevacVesti

U četvrtak otvaranje izložbe Milenka Stevanovića u Modernoj galeriji

Izlagačku sezonu  2020. godine  Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac započeće u četvrtak, 6. februara u 19 časova otvaranjem izložbe slika i crteža „Šest godina u Tokiju“, lazarevačkog umetnika Milenka Stevanovića.
Riblja pijaca Cukiđi
Riblja pijaca Cukiđi

Milenku je ovo druga samostalna izložba u Lazarevcu a svojim sugrađanima predstaviće seriju radova sa temom tokijskog pejzaža i scena iz svakodnevnog života koja je nastala u periodu između 2014. i 2019. godine, kao rezultat istraživačkog rada tokom studijskog boravka u Japanu. Izložba će trajati do 27. februara.

Milenko Stevanović dugo je živeo u Japanu i na svojim slikama i crtežima slika ovaj magični grad onako kako su to radili japanski slikari. Inspirisan je posebno arhitekturom ali i svakodnevnim životom ljudi, tradicijom i istorijom. Na seriji radova donosi isečke iz savremenog Japana a njegov realizam na slikama i crtežima predstavlja veran prikaz „Zemlje izlazećeg Sunca“.

Skica Milenko Stevanović

Pre lazarevačke publike, slike i crteže Milenaka Stevanovića imala je priliku da pogleda publika u Beogradu u galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca. Postavka obuhvata različite faze kreativnog procesa i pokazuje razvojni put ideje od skica i studija na lokaciji, do velikih radova komponovanih u ateljeu.

Plakat Moderna

Milenko Stevanović je rođen u Beogradu 1983. godine. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek primenjena grafika. Master studije je završio na Univerzitetu umetnosti u Tokiju na odseku uljano slikarstvo, kao stipendista Vlade Japana. Član je slikarske sekcije ULUS-a. Do sada je imao tri samostalne izložbe, jednu u Lazarevcu, Tokiju i u Beogradu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA