U junu pomoć za nezaposlene

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će, u okviru trećeg paketa pomoći države, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, pomoć dobiti i nezaposleni. Pomoć predstavlja jednokratna uplata od 60 evra svima onima koji su nezaposleni, i oni će taj novac dobiti u junu mesecu.

Iako se govorilo da je pitanje da li će to biti svi nezaposleni ili samo pojedine grupe, odlučuno je da to budu svi nezaposleni.

„Za sada su to oni koji su prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje“, rekao je Mali i dodao da će se tek videti o kom ukupnom broju ljudi je reč, kada se donese Uredba.

Ministar je dodao da prijava za jednokratnu pomoć svim punoletnim građanima od 60 evra počinje 28. aprila, svako ko želi može da se prijavi i dobiće po 30 evra u maju i novembru. Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30 evra, kao i dodatnih 50 evra, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30 evra, i uz ovih 60 evra u junu, dobiće ukupno 120 evra, naglašava ministar.

Mali ističe da će pomoć od 100 evra dobiti i svi Srbi sa Кosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni u južnoj pokrajini mogu očekivati dodatnih 100 evra, odnosno ukupno 200 evra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA