U Lajkovcu izgorela stolarska radionica, šteta oko 30 000 evra

U požaru koji je izbio noćas oko 4 sata u Lajkovcu je izgorela stolarska radionica. Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je širenje vatrene stihije na stambene objekte. Povređenih nije bilo.
Lajkovac-1

Prema nezvaničnim informacijama uzrok požara su neispravne instalacije. S obzirom da je reč o radionici u kojoj se nalazilo dosta zapaljivog materijala vatra se brzo se širila. Požar je prvi uočio vlasnik stolarske radionice Zoran Tejić, čija se porodična kuća takođe nalazi u neposrednoj blizini. Tejić je najpre sam započeo gašenje, a za nekoliko minuta stigla je i vatrogasna jedinica. Požar je brzo lokalizovan, ali je stolarska radionica uništena.

U vatrenij stihiji su izgorele skupe mašine i stolarska oprema u koju je Tejić godinama ulagao. Šteta je između 25 000 i 30 000 evra. Mašine nisu osigurane. Lajkovac je ovim, nadamo se samo na kratko,  izgubio jednu od retkih stolarskih radionica poznatu po brzoj i kvalitetnoj izradi.

S obzirom da se radionica nalazi u ulici Vuka Karadžića u neposrednoj blizini brojnih stambenih objekata i porodičnih kuća samo brzom intervencijom Vatrogasne jedinice ali i zahvaljujući hrabrosti Zorana Tejića sprečeno je širenje požara i veće posledice. Na građanima Lajkovca ali i lokalne samouprave je da i u ovoj situaciji i teškim vremenima pokažu solidarnost prema sugrađaninu i poštovanom komšiji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA