LajkovacVesti

U Lajkovcu obeležena gradska slava Ognjena Marija

U Lajkovcu je obeležena varoška slava Sveta Velikomučenica Marina, u narodu poznatija kao Ognjena Marija, koja se kao gradska slava Lajkovca obeležava od 2001. godine.

slava-lajkovac-2

Predsednik opštine Andrija Živković čestitao je praznik svim Lajkovčanima. Kao i prethodnih godina, gradskoj slavi opštine Lajkovac predhodili su „Dani Lajkovca“ kada su bile organizovane mnogobrojne tribine, književne večeri, koncerti i turniri.

U hramu Svetog Dimitrija, brojno sveštenstvo, služilo je svetu arhijerejsku liturgiju a potom je čin rezanja slavskog kolača obavljen je u porti hrama, gde je nakon toga održan i prigodan kulturno umetnički program.

slava-lajkovac-3

Od ove godine rezanje slavskog kolača i program obavljaju se isključivo u crkvi, dok će uručenje nagrada najboljim studentima, uz prigodnu akademiju, biti upriličeno za Dan opštine 16. septembar. Predsednik opštine Andrija Živković čestitao je svojim sugrađanima slavu uz poruku da će što složnije i mirnije u budućnosti sarađivati.

Ono što me kao prvog čoveka opštine zabrinjava, jeste činjenica da su i ovako važni događaji ispolitizovani i često pojedine političke organizacije, koje ne dele isto mišljenjene sa ostalima, ne učestvuju u važnim datumima za našu opštinu. Smatram da treba da budemo jedinstveni u ovim važnim danima i da u nekom narednom periodu pokažemo zajednički duh i da naša opština krene napred a svi njeni građani osete boljitak – poručuje Živković.

Uz koncert legendarne sarajevske pop-rok grupe„Crvena jabuka“ i vatromet spuštena je zavesa na ovogodišnje „Dane Lajkovca“.  Kao predgrupa poznatom sastavu, nastupio je lazarevački bend „Nigh pleasures“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA