BeogradSportVesti

Doček vaterpolista

Vaterpolo reprezentaciju Srbije dočekalo je nekoliko hiljada ljudi ispred Skupštine grada Beograda. „Delfini“ su u Barseloni odbranili titulu šampiona Evrope i u njihovu čast organizovan je doček ispred čuvenog balkona.

Gradjani-docekali-vaterpoliste

„Delfini“ su na Evropskom prvenstvu došli do nove titule, četvrte uzastopne, a u finalu u Barseloni su bili bolji od Španije posle peteraca. Zbog svih tih uspeha su u slavljeničkoj atmosferi dočekani na aerodromu „Nikola Tesla“, priređen im je i doček na takozvanom pobedničkom balkonu Skupštine grada Beograda.

Okupilo se više od 20.000 navijača, koji su ovacijama pozdravili nove-stare evropske prvake. Na balkon su najpre izašli članovi stručnog štaba vaterpolo reprezentacije Srbije, propraćen ovacijama na balkon je izašao Dejan Savić selektor a zatim i vaterpolisti. Sa balkona navijače je pozdravio Filip Filipovic, kapiten vaterpolo reprezentacije.

Svi vaterpolisti su nagrađeni povicima „šampioni, šampioni“, što zaista i jesu, s obzirom na to da u kolekciji imaju sve moguće trofeje. A na šampionatu u Španiji su pokazali da ne nameravaju da se na tome zaustave.

Vaterpolisti Srbije od njenog osamostaljena 2006. godine suvereno vladaju svetskom scenom. Retke su reprezentacije u bilo kom sportu kao naša, koja može da se pohvali da je u jednom trenutku, posle osvajanja Olimpijskih igara 2016. u Riju, bila vlasnik svih mogućih titula.

Iz pobedničkog ritma ih nije izbacio ni prošlogodišnji blagi pad, kada su na SP u Budimpešti osvojili bronzanu medalju. Već na ovogodišnjem 33. EP u Barseloni pokazali su svoju moć.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA