BeogradLazarevacVesti

U lazarevačkoj biblioteci predstavljeni portreti Patrijarha Pavla

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac otvorena je izložba „Portreti Patrijarha Pavla“, autora Hadži Marka Vujičića, dugogodišnjeg urednika fotografije „Pravoslavlja“, novina Srpske patrijaršije i fotoreportera Frankfurtskih vesti, koji je duži niz godina pratio aktivnosti blaženopočivšeg Patrijarha srpskog Pavla. Na izložbi su prikazana 33 portreta Patrijarha Pavla koje je Vujičić snimio u Srbiji i dijaspori. Izložba će biti otvorena do 1. decembra.

Izložba Portreti Patrijarha Pavla

Izložba „Portreti Patrijarha Pavla“, autora Hadži Marka Vujičića, otvorena je u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Izložba sadrži ukupno 33 portreta Patrijarha Pavla. Fotografije koje su izložene su nastale u različitim periodima, od vremena dok je Vujičić bio student Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, a zatim i dok je radio za “Pravoslavlje” i kasnije kao vroučitelj. Izložba je prvi put javnosti predstavljena pre dve godine, na desetogodišnjicu smrti Patrijarha Pavla.

Hadži Marko Vujičić
Hadži Marko Vujičić

Hadži Marko Vujičić imao je priliku da se uveri zašo je Patrijarh Pavle bio voljen u narodu. Ističe da je skromno živeo, i da je pomoć pružao svima kojima je ona bila potrebna.

Portreti Patrijarha Pavla

Patrijarha Pavla, kako nam je otkrio autor izložbe, pamtiće po njegovim citatima i rečima ohrabrenja koje je upućivao narodu, posebno u periodu velikih izazova za našu zemlju.

Patrijarh Pavle

Jedinstvenu izložbu „Portreti Patrijarha Pavla“ posetioci Biblioteke „Dimitrije Tucović“ moći će da pogledaju do 1. decembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA