U Lazarevcu dato više od 28 hiljada doza vakcina

Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac do sada je dato više od 28 hiljada doza vakcina protiv koronavirusa, izjavio je član Veća Nikola Marinković. On se u ime opštine Lazarevac zahvalio lekarima i medicinskom osoblju Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, koji požrtvovano rade na imunizaciji građana, kako bi se u što kraćem roku suzbila epidemija u našoj zemlji. Vakcinu mogu primiti svi građani stariji od 16 godina, bez prethodnog zakazivanja, u staroj hali Sportskog centra „Kolubara“, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom od 8 do 18 časova. Građanima su na raspolaganju vakcine Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astrazeneka.

Vakcinacija u Lazarevcu

U procesu imunizacije, koja se vrši u staroj sali Sportskog centra „Kolubara“, građanima opštine Lazarevac na raspolaganju su vakcine Fajzer, Astrazeneka, Sinofarm i Sputnjik V. Do sada je dato više od 28 hiljada vakcina, od toga 15 i po hiljada prve doze, dok je revakcinisano oko 12 300 građana, izjavio je član Veća Gradske opštine Lazarevac Nikola Marinković. Prema njegovim rečima, građani se u najvećoj meri opredeljuju za vakcine kineskog proizvođača Sinofarm i rusko cepivo Sputnjik V.

Vakcinacija u Lazarevcu

Pored vakcinacije u staroj sali u Lazarevcu, imunizacija se sprovodi i na punktovima u  mesnim zajednicama širom opštine.

Građani koji se odluče za vakcinaciju protiv koronavirusa uglavnom to čine kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje, ali i da bi se što pre vratili normalnom životu. Kažu da su zadovoljni ljubaznošću lekara i medicinskih sestara, te da je organizacija na najvišem nivou.

Vakcinacija u Lazarevcu

Inače danas je na beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ stiglo pola miliona kineskih vakcina, što je poslednji, osmi kontigent vakcina iz Kine, koja je Srbiji ukupno isporučila 4 200 000 doza.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA