U Lazarevcu izvedena predstava „Smrt i devojka“

U Centru za kulturu Lazarevac odigrana je predstava „Smrt i devojka“ Bitef teatra u kojoj igraju  Tamara Krcunović, Milan Marić i Miloš Timotijević. „Smrt i devojka” je redak primer psihološkog trilera na sceni. Osveta, seks, manipulacije su teme koje tekst istražuje na intenzivno uzbudljiv način. Lične drame i preispitivanja koje junaci doživljavaju je ono što publiku ostavlja bez daha, dok se tokom 90 minuta trajanje predstave stalno pitamo kome od njih troje da verujemo.

Predstava Smrt i devojka

Pozorišna predstava „Smrt i devojka“ Bitef teatra odigrana je u Centru za kulturu Lazarevac. U pitanju je psihološki triler, a osveta, seks i manipulacije su teme koje tekst istražuje na intezivno uzbudljiv način. Glumac Milan Marić u predstavi igra advokata, kaže da on i njegove kolege rado izvode ovaj komad.

Iako je ova predstava teška, ona je istovremeno i uzbudljiva, a reakcija publike gde god je igrana do sad bila je veoma pozitivna, kaže Miloš Timotijević.

Predstava Smrt i devojka

Rad na predstavi nije bio lak jer je tema sama po sebi teška, rekla je Tamara Krcunović koja u predstavi igra Paulinu, bivšu političku aktivistkinju.

Tekst je napisan 1991. godine i praizvedbu imao u Rojal Kort Teatru i kasnije na Brodveju u režiji Majka Nikolsa sa vrhunskom podelom – Glen Klouz, Džin Hekman, Ričard Drajfus.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA