BeogradKulturaLazarevacVesti

U Lazarevcu obeležen Svetski dan poezije

Klub književnih stvaralaca „Dimitrije Tucović“ obeležio je u lazarevačkoj biblioteci Svetski dan poezije u utorak 21. marta. Članovi književnog kluba su ovom prilikom čitali poeziju u svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“. Svrha obeležavanja ovog dana nije da se promovišu pojedini pisci i pesničke ideje, već da se običnim ljudima približi poezija, istakla je direktorka biblioteke Jasmina Ivanković.

Svetski dan poezije u Lazarevcu

Svetski dan poezije, koji se u svetu i kod nas obeležava 21. marta,  Klub književnih stvaralaca „Dimitrije Tucović“ obeležio je u svečanoj sali lazarevačke biblioteke. Ovom prilikom održano je poetsko veče tokom kojeg su članovi kluba čitali poeziju.

Svetski dan poezije u Lazarevcu

Cilj obeležavanja Svetskog dana jeste da se običnim ljudima približi poezija kao jezička i umetnička kategorija, rekla je direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković.

Svetski dan poezije u Lazarevcu

Svetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESКO-a 1999. godine. Nekada se dan poezije slavio u oktobru. Tradicija očuvanja oktobra kao nacionalnog i svetskog dana poezije, očuvala se još uvek u mnogim državama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA