BeogradLazarevacObrazovanjeVestiZdravlje

U Lazarevcu obeležen Svetski dan prve pomoći

Na platou kod Rudarske česme Crveni krst Lazarevac održao je javni čas kojim je obeležio Svetski dan prve pomoći. Ovogodišnja poruka je „Učimo da pomažemo celog života“, pa su aktivnosti u sklopu događaja bile usmerene ka značaju obavljanja veština neodložne pomoći i prepoznavanja situacija u kojima bi one trebalo da se primene. Akciju su, između ostalih, podržali košarkaš Stefan Birčević i trener Fudbalskog kluba Kolubara Dejan Đurđević.

Javni čas Crvenog krsta

Svetski dan prve pomoći u svetu i kod nas obeležava se 11. septembra, a ove godine slogan je „Učimo da pomažemo celog života“. Tim povodom aktivisti Crvenog krsta Lazarevac organizovali su javni čas na platou ispred Rudarske česme u okviru kojeg su građanima svih starosnih grupa približili osnovne veštine u pružanju prve pomoći i spašavanju života.

Javni čas Crvenog krsta

Godišnje u svetu više od 14 miliona ljudi nauči kako da pruži prvu pomoć u okviru organizacija Crvenog krsta. Prva pomoć je nekada čin spašavanja života, ali i odraz humanosti, altruizma i osećaja za potrebe drugih ljudi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA