U Lazarevcu obeležena godišnjica NATO bombardovanja SRJ

U organizaciji rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac, u svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ održana je Svečana akademija povodom 24. godišnjice od početka NATO agresije na Saveznu republiku Jugoslaviju pod nazivom „Pamćenje, prkos i ponos“. Na akademiji su govorili pukovnik u penziji Branislav Anočić, general Branko Krga, Hor Crkve svetog Dimitrija, orkestar Duška Nikolića, guslar Petar Manojlović i pesnici Književnog kluba „Dimitrije Tucović“.

Godišnjica NATO agresije na SRJ

U svečanoj sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac, u organizaciji rezervnih vojnih starešina, održana je svečana akademija „Pamćenje, prkos, ponos“, povodom 24. godišnjice od NATO agresije na našu zemlju. U programu je učestvovao veliki broj gostiju među kojima i general Branko Krga, rekao je pukovnik u penziji i predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina Branislav Anočić.

Branislav Anočić
Branislav Anočić

Opština Lazarevac podnela je žrtve NATO agresije i mi ih nikada ne smemo zaboraviti istakao je Anočić.

Prvi udari u okviru NATO agresije na tadašnju SRJ počeli su 24. marta oko 20 časova. Bombardovanje bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, a po naređenju generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, trajalo je 78 dana.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *