BeogradKulturaLazarevacVesti

U Lazarevcu promovisana knjiga „Agon i melanholija – Život i delo Miloša Crnjanskog“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija knjige „Agon i melanholija – život i delo Miloša Crnjanskog“, autorke Gorane Raičević. U pitanju je obimna monografska studija Gorane Raičević posvećena životu i delu Crnjanskog i plod je decenijskog izučavanja usredsređenih prvenstveno na sam autorov književni i publicistički opus, zatim na analize i tumačenja brojnih studija, eseja, naučnih radova i knjiga napisanih o njegovom delu.

Promocija knjige u Lazarevcu

Promocija knjige „Agon i melanholija – život i delo Miloša Crnjanskog“ autorke Gorane Raičević održana je u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac. Ovom knjigom autorka je želela da obuhvati i život ali i delo ovog velikog pisca.

Gorana Raičević
Gorana Raičević

Na promociji je trebalo da govori i akademik prof. dr Milivoj Nenin koji je bio sprečen da prisustvuje prezentaciji u Lazarevcu. Nenin je ranije o knjizi Gorane Raičević rekao „da je autorka na samom početku zauzela gard i brani Crnjanskog i napada protivnike, ali ne udara ispod pojasa“.

Na promociji knjige „Agon i melanholija – život i delo Miloša Crnjnskog“, pored autorke govorili su i Bora Babić, urednica Izdavačke kuće  „Akademska knjiga“ i istoričar Ratko Vukelić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA