U Lazarevcu održan Humanitarni bazar za dve Minje

Humanitarni bazar za Minju Matić ali i za njenu imenjakinju a našu sugrađanku organizovan je ispred Centra za kulturu Lazarevac. U organizaciju ovog bazara uključili su se i humanitarci iz Lajkovca. Sadržaji su bili namenjeni najmlađima. Pored slatkog stola i štanda sa igračkama i knjigama posebnu pažnju privukli su animatori u kostimima poznatih dečijih junaka. Devojčice su poželele i crtanje lica, za koje je vladalo veliko interesovanje.

bazar 1

Ni ovaj vikend nije prošao bez prikupljenog novca za lečenje najmlađih, ovoga puta korak bliže svom cilju su dve devojčice, dve malene Minje. Pozivu svojih komšija odazvali su se i građani iz Lajkovca, igraonica “Bambino“ je ulepšala ovu manifestaciju, pruživši najmlađima mogućnost da se igraju ili slikaju sa svojim omiljenim junacima.

bazar 2

Dve mlade devojke iz Lazarevca i Lajkovca potrudile su se da na slatkom stolu budu omiljeni dečiji slatkiši. One su svoju maštu i kreativnost pretvorile u prelepe slatke zalogaje. Zbog toga i ne čudi što je svaki mališan u rukama imao ili krofnicu ili kreaciju od slatkiša.

bazar 3

Sve devojčice su želele i maštovite crteže na licu. Svoj doprinos ovoj humanoj akciji dala je Danijela Gajić koja je svoje dugogodišnje iskustvo u radu sa decom i ljubav prema crtanju i šminkanju spojila u jedno.

Mališanima je ipak omiljeni bio štand sa igračkama. Na prepunom štandu bilo je raznih plišanih prijatelja, gumenih igračaka ali i knjiga, udžbenika, ručno rađenih torbi. Deca su uz pomoć roditelja darovala svoje omiljene predmete za dve devojčice.

bazar 4

Srbija je zahvaljujući dobrim ljudima već prikupila novac za malu Sofiju, mala Lana je na domak do svog cilja, ipak sve je više mališana kojima je pomoć potrebna. Dve male Minje takođe imaju šansu da uz pomoć ovakvih i sličnih akcija dođu do relevantnih medicinskih ustanova koje im mogu pomoći u njihovoj borbi za zdravlje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA