BeogradLazarevacVesti

U Lazarevcu otvorena matična služba u oblasti ovčarstva

U GO Lazarevac otvorena je Matična služba u oblasti stočarstva, podoblast ovčarstvo. Marija Nikolić, diplomirani inženjer poljoprivrede u oblasti stočarstva obavljaće poslove konsultanta u Kancelariji za poljoprivredu a svi stočari moći će da potraže savete i posredstvom ove službe konkurišu za subvencije. Svakog petka u Kancelariji za poljoprivredu, stručno lice će biti na raspolaganju stočarima, koji će zahvaljujući ovoj službi, moći da matiče svoja grla u opštini Lazarevac.

Subvencije u oblasti stočarstva koje po grlu iznose 7000 dinara, lazarevački stočari morali su do sada da potražuju u okolnim opštinama. Nakon decenije uspeli smo da formiramo Matičnu službu koja će biti zadužena za oblast stočarstva, sa posebnim akcentom na ovčarstvo i kozarstvo, rekao je Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

Za rad sa stočarima angažovana je Marija Nikolić, dipl. inženjer poljoprivrede u oblasti stočarstva, koja će sa strankama sarađivati svakog petka u Kancelariji za poljoprivredu. O njenoj stručnosti govore rezultati, kaže Bačanac.

Aleksandar Rakić, predsednik Saveta za poljoprivredu apelovao je na stočare da zakažu svoj termin za konsultacije. Napomenuo je da su subvencije u ovoj oblasti direktne i dodao da će svi poljoprivrednici dobiti sms obaveštenja o aktivnostima službe.

Marija Nikolić biće zadužena za rad sa poljoprivrednicima u oblasti stočarstva. Napomenula je da opština ulaže dosta novca u poljoprivredu a posebno stočarstvo. Moj posao biće da im pomognem u prikupljanju papirologije i radiću na terenu, kaže Marija Nikolić.

U zadnje tri godine velika je ekspanzija u oblasti stočarstva a želja nam je da stimulišemo stočare da pribave još umatičenih grla, kaže Marija Nikolić.

Na teritoriji opštine Lazarevac ima oko 20 registovanih gazdinstava koja se bave uzgojem ovaca i očekujemo da taj broj bude bar dupliran, kaže Marija Nikolić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA