U Lazarevcu počeo 9. Školski pozorišni festival

Dečijom predstavom „Valjušak“, Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“, svečano je otvoren deveti Školski pozorišni festival, koji se održava u Centru za kulturu Lazarevac. Festival će trajati tri dana, a učestvuju sve škole sa teritorije lazarevačke opštine ali i škole sa Novog Beograda, iz Lajkovca i Mladenovca. Biće izvedeno 18 takmičarskih predstava. Učesnici će se takmičiti u dve kategorije, stariji i mlađi razredi a nagrade će dodeliti stručni žiri u sastavu Uglješa Spasojević, Dara Stanojević i Sandra Đurđević.

Školski pozorišni festival

Posle godinu dana pauze zbog epidemijske situacije, Školski pozorišni festival ponovo se održava u Lazarevcu. Dečijom predstavom „Valjušak“, Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ , svečano je otvoren deveti Školski pozorišni festival. Sve Osnovne škole sa teritorije Gradske opštine Lazarevac uzele su učešće na festivalu, kao i škole sa Novog Beograda iz Mladenovca i Lajkovca, izjavila je nastavnica srpskog jezika i književnosti Aleksandra Ljubojević i dodala da je prijavljeno čak 18 predstava. Trećeg dana biće dodeljene nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

Školski pozorišni festival

V.d. direktora Centra za kulturu Lazarevac Marko Mijušković, izrazio je zadovoljstvo što se školski pozorišni festival i ove godine održava u u ovoj ustanovi kulture .Mijušković je istakao da mu je čast što je prisustvovao i predstavi „Valjušak“, mališana iz Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“.

Školski pozorišni festival

U ime Gradske opštine Lazarevac, član veća Nikola Marinković govorio je o važnosti ovog festivala za omladinu i dodao da mu je drago što će se neke škole predstaviti i predstavama na engleskom jeziku.

Školski pozorišni festival

Školski pozorišni festival traje tri dana, a poslednjeg će biti dodeljene nagrade za prvo, drugo i treće mesto.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA