BeogradKulturaLazarevacVesti

U Lazarevcu promovisane knjige izdavačke kuće Agape

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija knjiga izdavačke kuće Agape pod nazivom „Traganje za smislom“. Na promociji su govorili Aleksandar Gajšek, novinar i urednik izdavačke kuće i Aleksandra Ninković Tašić filolog i predsednica Obrazovno istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“. Gajšek je tokom promocije govorio o svojim intervjuima iz kultne emisiji Agape, dok je Aleksandra Ninković Tašić pažnju posvetila dvojici velikana svetske nauke  Nikoli Tesli i Mihajlu Pupinu.

Promocija izdavačke kuće Agape

U lazarevačkoj biblioteci održana je promocija knjiga izdavačke kuće Agape. Pored urednika ove kuće i dugogodišnjeg novinara i autora kultne emisije Agape, Aleksandra Gajšeka, na promociji je o dvojici velikana Nikoli Tesli i Mihajlu Pupinu govorila Aleksandra Ninković Tašić.

Biografije Nikole Tesle i Mihajla Pupina

Nikola Tesla i Mihajlo Pupin su bili različiti karakteri, ali srpstvo i vera su ih spajali, poručila je Aleksandra Ninković Tašić.

Autor emisije „Agape“ i urednik istoimene izdavačke kuće, Aleksandar Gajšek kaže da je kroz dugogodišnji rad pokušao da dođe do odgovora kako uneti smisao u naš običan i jednostavan život.

Aleksandar Gajšek i Aleksandra Ninković Tašić
Aleksandar Gajšek i Aleksandra Ninković Tašić

Aleksandar Gajšek je autor poslednjeg intervjua sa pokojnim patrijarhom srpskim Pavlom. Smatra da je samo pitanje vremena kada će crkva potvrditi narodno verovanje da je bio sveti čovek.

Promocija izdavačke kuće Agape u Lazarevcu

U toku je 18. sezona emisije „Agape“, Gajšek kaže da se uvek zalagao da mu na prvom mestu bude kvalitet.

Promociju izdavačke kuće Agape u saradnji sa Bibliotekom „Dimitrije Tucović“ organizovalo je udruženje „Nešto lepo i korisno“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA