U letnjoj kampanji Crvenog krsta prikupljeno 50 jedinica krvi

Crveni krst Lazarevca u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i ovoga puta uzeo je učešće u letnjoj kampanji pod sloganom ”Sigurna krv za sve”. Akciji dobrovoljnog davalaštva krvi odazvao se manji broj Lazarevčana od uobičajenog ali su s obzirom na uspeh prethodne akcije predstavnici Instituta za transfuziju krvi istakli da je kampanja uspela. Prikupljeno je blizu 50 jedinica krvi.

Letnja kampanja u kojoj je učešće uzelo preko 30 gradova i opština pod sloganom ”Sigurna krv za sve” održava se već 14 godinu za redom, i ovoga puta i Lazarevac je uzeo učešće. U Centru za kulturu Lazarevac akciju su organizovali Crveni krst Lazarevac i Institut za transfuziju krvi.

Bez obzira na broj akcija tokom proteklog meseca i veliki broj dobrovoljnih davalaca koji su uzeli učešće, i ovoga puta naši sugrađani su ponovo bili na visini zadatka.

Cilj akcije je, najpre, smanjenje deficita krvi uobičajenog za letnji period u godini, a akcija ima i promotivni karakter, jer će letnja kampanja istovremeno doprineti, kroz učešće medija, promociju dobrovoljnog, neplaćenog davalaštva krvi. Akcija će biti realizovana u brojnim gradovima širom Srbije, gde Institut za transfuziju krvi Srbije prikuplja krv na terenu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA