KulturaLazarevacVesti

U Modernoj galeriji otvorena izložba radova Jelene Bursać

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba radova Jelene Bursać. „Slikarka Jelena Bursać, koristi raznovrsne materijale za razvijanje svoje ideje, plastičnih objekata u prostoru. Materijale koje koristi u svom radu možemo nazvati „emancipacija odbačenog“, jer umetnica reciklira razne materijale u preobražavanju i oplemenjivanju u svom kreativnom procesu, navedeno je u katalogu. Izložbu će posetioci moći da pogledaju uz poštovanje epidemioloških mera od 5. do 18. marta.

Izložba Jelene Bursać

Mlada umetnica Jelena Bursać lazarevačkoj publici u Modernoj galeriji predstavila se radovima iz serije „Traganje“, na kojima radi od 2019. godine do danas. Ova umetnica reciklira razne materijale tokom svog kreativnog procesa, upravo zbog toga serijal „Traganje“ možemo nazvati „emancipacija odbačenog“.

Jelena Bursać
Jelena Bursać

Jelena je do sada je ostvarila šest samostalnih i preko 60 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba Jelene Bursać

Jelena Bursać je rođena 1997. godine u Zrenjaninu.  Osnovne studije završila je 2020. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskom programu slikarstvo, a trenutno je na Master akademskim studijama slikarstva u klasi profesora Vidoja Tucovića. Izložbu će posetioci Moderne galerije moći da pogledaju do 18. marta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA