U Modernoj galeriji otvorena izložba „Tako je govorila planina“

Izložba crteža pod nazivom „Tako je govorila planina“, slikarke Jelene Terzić Šalinić otvorena je u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Jelena je doktorirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Kao što pokazuje i sam naziv izložbe, u stvaralaštvu ove umetnice važno mesto zauzima priroda,  a kao karakterističan motiv javlja se zaobljena kupasta forma. Posetioci Moderne galerije  izložbu će moći da pogleda do 16. aprila, uz poštovanje aktuelnih epidemijskih mera.

Moderna galerija

U pitanju je serija crteža „Ožiljci – usmena istorija planine“ Jelene Terzić Šalinić, koju je za publiku u lazarevačkoj Modernoj galeriji autorka nazvala „Tako je govorila planina“, iz teksta Danijele Purošević. Ovi radovi su nastali u periodu od 4 godine, rekla je autorka izložbe.

Jelena Terzić Šalinić
Jelena Terzić Šalinić

Jelena Terzić Šalinić rođena je 1976. godine u Kraljevu. Zaposlena je na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu, kao vanredni profesor na predmetima crtanje, crtanje i slikanje. Izložbu „Tako je govorila planina“ posetioci Moderne galerije će, uz poštovanje epidemioloških mera, moći da pogledaju do 16. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA