U nedelju 21. jula na jezeru Očaga počinje biciklistički maraton brevet

U nedelju 21. jula biće održan biciklistički maraton brevet u dužini od 200 kilometara. Lazarevčani su treći put domaćini breveta koji će početi na jezeru Očaga u 9 časova. Ukupno će biti oko 35 biciklista amatera a među njima i desetak Lazarevčana. Trasa maratona je obroncima Divčibara, zatim Suvobor do Ravne Gore, gde je jedna od kontrolnih tačaka i nazad do jezera Očaga. Brevet nisu trke, jer nema pobednika. Treba samo da se stigne na cilj u okviru zadatog vremena.

Maraton u nedelju počinje od 9 časova i na njemu će učestvovati biciklisti amateri iz više gradova Srbije. Brevet 200 km treba proći za 13 sati i 30 minuta, sa pauzama. Znači ako se pođe u 09:00, na cilj se mora stići pre 22:30. Na ovom maratonu pobednika nema, jedino je važno na cilj stići u okviru zadatog vremena.

Na maratonu učestvuje i veliki broj Lazarevčana, zaljubljenika u biciklizam.

Kada je u pitanju oprema, najvažnija stvar je ispravna bicikla kaže Vladimir Milić a mladima savetuje da ukoliko žele da voze duže etape, da počnu sa laganijim i kraćim deonicama.

Jedina dama breveta koji će biti vožen u nedelju 21. jula je Lazarevčanka Jasmina Adamović koja kaže da joj je ovo ukupno osmi maraton. Ona je pozvala sugrađanke da se uključe u ovaj zanimljiv i itekako zdrav sport.

Ovom prilikom biciklisti su apelovali na sve vozače u saobraćaju da obrate pažnju na ove sportiste i uspore u trenutku prolaska kolone, kako ne bi došlo do povreda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA