Apoteka Dr Max: Koliko su opasne opekotine od sunca?

Naša ekipa posetila je apoteku Viva koja posluje pod brendom Dr Max u ulici Janka Stajčića 4/a. Ovaj put pokušali smo da dobijemo odgovor na pitanje šta su opekotine od sunca, koje sve vrste postoje i kako se najefikasnije leče. Dobili smo i savet koji su to preparati najefikasniji u lečenju kože koja je oštećena prilikom većeg izlaganja suncu.

Od blage dehidratacije, preko iscrpljenosti, do toplotnog udara – to su neke od posledica preteranog boravka na suncu. Ali, postoji i pretnja od opekotina od sunca, zato je važno da se po visokim temperaturama klonimo direktnoj izloženosti suncu. Ne postoje „dobre“ opekotine od sunca – definitivno je svaka loša. Ozbiljne opekotine od sunca mogu da budu veoma bolne, crvene, da dovedu do pojave malih plikova i simptoma sličnim gripu.

Kada su u pitanju blaže opekotine, njih možemo sami da lečimo i one najčešće traju do nedelju dana. Preporučuje se upotreba hladnih obloga.

Najbolji savet da se izbegnu opekotine svakako je prevencija i korišćenje kao i upotreba krema sa zaštitnim faktorom, naročito u letnjem periodu. Apoteka Viva koja posluje u sklopu grupacije Dr Max, nudi širok program proizvoda koji uspešno štite kožu.

U ovoj apoteci praksa je organizovanje stručnog savetovališta. U ponedeljak 29. jula eminentni stručnjaci iz Ortopedije Rudo održaće konsultantske preglede u periodu od 16 do 19 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA