BeogradLajkovacLazarevacSportVesti

U nedelju novogodišnji turnir „Trofej unije“ u Lajkovcu

U nedelju 3. decembra od 11 časova, u Sportskoj hali u Lajkovcu, održaće se tradicionalni novogodišnji turnir Srpske karate unije pod nazivom “Trofej unije”.  Pored takmičarskog dela, u nedelju u Lajkovcu biće proglašeni najuspešniji klubovi, treneri i takmičari u ovoj godini. “Imamo potvrdu dolaska klubova iz Rumunije, Makedonije, Bosne i Crne gore. Očekuje se veliki odziv klubova”, rekla je u ime domaćina Jasmina Šabić, predsednica lajkovačkog КК “Železničar”, uz poziv građanima da u nedelju dođu u Sportsku halu i prisustvuju pravom karate spektaklu.

Organizator “Trofeja unije” je Srpska karate unija, a tehnički organizator i domaćin takmičenja i ceremonije uručenja godišnjih nagrada najuspešnijima je Кarate klub “Železničar” Lajkovac. Ovaj događaj ne samo da će okupiti vrhunske takmičare iz zemlje, već će predstavljati i priliku da se proglase najuspešniji klubovi, treneri i takmičari u karateu za proteklu godinu. Jasmina Šabić, predsednica lajkovačkog KK „Železničar“ i domaćin ovog spektakularnog događaja, izrazila je zadovoljstvo što će u nedelju ugostiti klubove iz Rumunije, Makedonije, Bosne i Crne Gore. Očekuje se veliki odziv klubova, što će doprineti visokom nivou takmičenja i atmosfere na turniru.

Jedan od trenera KK „Železničar“ Ivan Brkić, kaže da će na ovom prestižnom takmičenju nastupiti mahom deca od šest do 15 godina ali i da će biti i veterana. Deca će se mahom takmičiti u katama a i ove godine očekujemo dosta nagrada.

Prošle godine takmičari KK „Železničar“ okitili su se sa 25 medalja a priznanje da klub ima potencijala i vrhunske takmičare je i srebrna medalja iz Italije koju je u kategoriji borbe osvojila trener kluba i takmičar Marija Milošević.

Uz takmičarski deo, nedelja će biti rezervisana i za svečano proglašenje najuspešnijih klubova, trenera i takmičara u karateu za 2023. godinu. Ovo će biti prilika da se istaknu dostignuća i posvećenost onih koji su doprineli razvoju ovog plemenitog sporta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA