BeogradLazarevacVesti

U okviru „Dečije nedelje“ akademski vajar Dušan Rajšić organizovao radionicu za učenike prvog razreda

U okviru manifestacije „Dečija nedelja“ akademski vajar Dušan Rajšić organizovao je radionicu „Bojimo kesama“ za učenike prvog razreda OŠ „Dule Karaklajić“. Učenici su imali zadatak da od recikliranog materijala izrade skulpturu i da je oboje materijalom koji je odbačen. Kroz ovu radionicu akademski vajar pokušao je deci da prikaže i ukaže na značaj reciklaže i korišćenje takvih materijala za izradu igračaka.

Radionica Bojimo kesama

Učenici prvog razreda OŠ „Dule Karaklajić“ aktivno su učestvovali u edukativnoj radionici pod nazivom „Bojimo kesama“, koju je organizovao akademski vajar Dušan Rajšić u okviru manifestacije „Dečija nedelja“. Na ovoj inspirativnoj radionici, deca su imala priliku da pokažu svoju kreativnost i veštine pravljenja skulptura koristeći reciklirani materijal. Glavni cilj radionice bio je da se podstakne svest o važnosti reciklaže i korišćenju materijala koji su inače odbačeni. Dušan Rajšić je preneo deci svoje znanje i iskustvo kao akademski vajar, ističući kako se umetnost može spojiti sa očuvanjem okoline. Kroz ovu aktivnost, deca su naučila da svaki materijal može dobiti novu svrhu i postati deo umetničkog dela.

Mali umetnici su sa entuzijazmom i maštovitošću koristili kesice, karton, papir i druge reciklirane materijale kako bi stvorili svoje jedinstvene skulpture. Ova radionica nije samo pružila deci priliku za kreativno izražavanje, već je i istakla važnost recikliranja i brige o okolini. U razgovoru sa njima saznali smo da oni i kod kuće koriste reciklirane materijale kako bi napravili sebi igračke.

Radionica Dečija nedelja

Na kraju radionice, svi učesnici su bili ponosni na svoje radove i shvatili su da svaka kesica može postati deo umetničkog dela. Ova aktivnost je doprinela podizanju svesti među najmlađima o ekološkim pitanjima i važnosti očuvanja resursa.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA