U okviru Kontinuirane medicinske edukacije predavanje na temu: Hronični sekretorni otitis kod dece

U okviru Kontinuirane medicinske edukacije podružnica Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite organizovala je prvo predavanje ove godine u biblioteci ‘’Dimitrije Tucović’’ Lazarevac. Tema predavanja bila je vezana za najnovije metode lečenja hroničnog sekretornog otitisa kod dece, a predavač je doktor Branko Đurđević iz Doma zdravlja ”Rakovica”.

Novi ciklus predavanja u okviru kontinuirane medicinske edukacije koji već gotovo pet godine organizuje podružnica Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite počeo je okupljanjem članova udruženja ali i zainteresovane javnosti. Predavanjem je obuhvaćena tema vezana za oblast pedijatrije i najčešće oboljenje sa kojim se mališani susreću u ranom uzrastu hronični sekretorni otitis.

Branko Đurđević, DZ Rakovica
Branko Đurđević, DZ Rakovica

Tokom predavanja bilo je reči o najnovijim načinima lečenja hronične sekretorne upale uha, metodama koje su se pokazale najefikasnije. S obzirom na učestalost ovog oboljenja doktor Branko Đurđević je ukazao i na prve simptome koje treba da uoče roditelji ili na koje treba da obrate pažnju pedijatri.

Suzana Stoisavljević, predsednica Podružnice Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite
Suzana Stoisavljević, predsednica Podružnice Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite

Sekretorni otitis je uobičajena posledica akutne upale uva kod dece (često identifikovana na rutinskom pregledu uha) i može trajati nedeljama i mesecima. Ukoliko se ne leči može dovesti do oštećenja sluha a kod male dece koja nisu naučila da govore i do posledičnih smetnji u govoru. Predavanje na ovu temu koje donosi inovacije u njegovom lečenju deo je Kontinuirane medicinske edukacije i programa koji je akreditovan za zdravstvene radnike svih profila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA