BeogradLazarevacVesti

U okviru programa “Kontinuirana medicinska edukacija“ održano predavanje u Lazarevcu

‘’Prava pacijenata ’’ bila je tema semninara koji je održan u okviru programa kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Udruženje medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene  zaštite Lazarevac u biblioteci „Dimitrije Tucović“. S obzirom na  zakonske promene u ovoj oblasti eminentni predavači  inspektorke ministarstva zdravlja, primarijus doktorka Zora Pandurov i doktorka Ružica Jovanović ukazale su na najznačajnije novine u ovoj oblasti.

predavanje za zdravstvene radnikeNakon brojnih izazova i napora koji su pratili medicinske radnike tokom svetske pandemije Udruženje medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite ponovo nastavlja svoj program kontinuirane medicinske edukacije. U biblioteci “Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu održan je seminar a prisutne je najpre pozdravio direktor lazarevačkog doma zdravlja dr Jovan Milojević. Tema skupa je od izuzetnog značaja, a poznavanje prava pacijenata je od obostranog interesa i zdravstvenih radnika i građana, istakao je Milojević.

obraćanje direktoraProgram kontinuirane medicinske edukacije bitan je za licenciranje zdravstvenih radnika i prikupljanje određenih bodova koji se dobijaju učešćem na seminarima. Program je akreditovan za zdravstvene radnike svih profila i jako bitan zbog aktuelnosti samih tema i inovacija u znanju. I ovoga puta predavanje je naišlo na ogromno interesovanje zdravstvenih radnika.

eminentini predavačiObraćajući se novinarima primarijus doktor Zora Pandurov je istakla je kao osnovnu promenu u zakonu da Zaštitnik prava osiguranika više ne fukcioniše, što je kako je rekla pozitivno imajući u vidu da su svi građani pacijenti bilo da su osiguranici ili ne.

predstavnici doma zdravljaOvo je rezultat saradnje lazarevačkog doma zdravlja i Udruženja medicinskih sestara i tehničara primarne zdravstvene zaštite Srbije. Cilj današnjih ali i svih ostalih skupova u okviru kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika u Srbiji je da neophodne medicinske informacije u svakom trenutku budu lako dostupne u svrhu stalne edukacije i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA