BeogradLazarevacVesti

Savet za sport i Savez sportova GO Lazarevac donirali opremu školi fudbala FK “Sloboda“

Savet za obrazovanje i Savez sportova GO Lazarevac, uz podršku Ministarstva omladine i sporta organizovali su akciju u cilju pomoći najmlađima u sportu. Tim povodom pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Pribićević posetio je Lazarevac i uručio sportsku opremu mališanima škole fudbala FK “Sloboda“.  Cilj akcije je afirmacija sporta i škola fudbala koje vode mladi i perspektivni sportisti i treneri iz Lazarevca. Predsednik Saveta za obrazovanje Marko Mijušković najavio je da će u narednom periodu biti realizovan niz ovakvih akcija.

rukovodstvo saradnjaU saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Savet za obrazovanje i Savez sportova GO Lazarevac uručili su sportsku opremu školi fudbala FK “Sloboda“. Cilj je da se najmlađima obezbede svi neophodni uslovi za rekreativni i takmičarski sport, a posebno manjim klubovima i mlađim školama fudbala. Predsednik Saveta za obrazovanje Marko Mijušković je istakao da je i sport deo obrazovanja, bitnog za psiho-fizički razvoje dece.

treningOvom akcijom nastavljena je saradnja opštinskog rukovodstva sa Savezom sportova, podsetio je predsednik Srđan Blagojević. Po ustaljenoj proceduri Savez sportova će i u narednom periodu podržavati  sve sportske manifestacije i turnire na teritoriji cele opštine posebno u manjim sredinama.

opremaPomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Pribićević je tom prilikom istakao da će ministarstvo nastaviti da podržava ovakve i slične akcije, a jedan od ciljeva je i prevencija narkomanije.

skola sportaPoklonima u vidu sportske opreme najviše su se obradovali najmlađi koji su nakon nekoliko meseci izolacije ponovo na fudbalskim terenima. Tridesetak mališana ove fudbalske školice nije krilo nestrpljenje da ponovo uživa u fudbalu i pokaže svoj talenat i znanje na travnatom terenu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA