U opštini Barajevo uskoro novi dom kulture, ambulanta i Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je prilikom posete Gradskoj opštini Barajevo govorio o projektima čija je realizacija u toku, o projektima koji su u planu, ali i značajnim infrastrukturnim projektima koji su u prethodnom periodu realizovani u opštini Barajevo. On je naglasio da će Dom kulture u mesnoj zajednici Veliki Borak uskoro biti rekonstruisan, uz napomenu da će ukupna vrednost te investicije biti oko 30 miliona dinara, te da će u ovoj opštini biti izgrađen i Dnevni boravak za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

– U planu je rekonstrukcija pijace u centru Barajeva, a uskoro počinje izgradnja ambulante u naselju Gaj. Izgradnja ove ambulante je značajna za blizu 5.000 stanovnika naselja Gaj koji će lakše ostvarivati pravo na primarnu zdravstvenu zaštitu. Puno toga planiramo za naredni period kada je reč o razvoju ove opštine. Ovu opštinu vrlo odgovorno vodi predsednik opštine i ja sam veoma zadovoljan što se ceo Beograd vrlo ravnomerno razvija, kako centralno gradsko jezgro tako i rubne opštine poput Barajeva – naveo je gradonačelnik Beograda.

Gradonačelnik je ukazao na činjenicu da je prethodnih godina u Barajevu mnogo toga urađeno, pre svega 83 kilometra vodovodne infrastrukture i 68 kilometara putne infrastrukture.

– Izgrađena je gasovodna mreža, a završena je i prva faza izgradnje sportske hale u naselju Gaj, površine preko 1.500 kvadratnih metara. Barajevo do sada nije imalo sportsku halu i vrednost samo prve faze izgradnje je oko 310 miliona dinara. Takođe, rekonstruisana je Osnovna škola „Кnez Sima Marković” i izgrađeno devet dečijih igrališta na teritoriji ove opštine. Opština Barajevo je istorijski posebno značajna za Srbiju, jer je ovde 1805. godine formirana prva srpska vlada, a takođe u ovoj opštini je bila i prva pošta u Srbiji. To su dve značajne institucije za istoriju Beograda i Srbije i razlog više da se posvetimo daljem razvoju ove opštine i kvalitetu života njenih građana – poručio je gradonačelnik Radojičić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA