BeogradLazarevacVesti

Otvorena grupna izložba Ateljea „Sezan“, 50 polaznika izložilo svoje radove

U izložbenom delu biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu otvorena je 49. grupna izložba polaznika Likovnog ateljea „Sezan“. Svoje radove izložilo je 50 polaznika ovog ateljea, koji vodi profesor likovne kulture Vladimir Petrović.

Tradicionalno, Likovni atelje „Sezan“ dva puta godišnje u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, svojim sugrađanima predstavlja radove koje su polaznici stvarali u prethodnom periodu. Zbog pandemije koronavirusa, tokom 2021. godine organizovana je samo jedna izložba. Prikazana su dela đaka osnovnih i srednjih škola. Na slikama preovlađuju razni motivi – pejzaž, portret, mrtva priroda, kolaž, kostimi i skulpture, izjavio je profesor likovne kulture Vladimir Petrović.

Pandemija koronavirusa je uticala na rad likovnog ateljea „Sezan“. Prema rečima Vladimira Petrovića, beleži se nešto slabija poseta dece, ali se nada da će se ta situacija uskoro promeniti. Najavljena je i naredna izložba, koja bi trebala da se organizuje u junu ove godine, ako epidemiološka situacija to dozvoli, istakao je Petrović.

Jedan od osnivača likovnog ateljea „Sezan“ Zoran Erić pohvalio je izložbu i svog učenika i naslednika, Vladimira Petrovića. Izložbu radova polaznika Ateljea „Sezan“ Lazarevčani će u biblioteci „Dimitrije Tucović“ moći da pogledaju do 22. februara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA