BeogradLajkovacVesti

U opštini Lajkovac upisano 148 đaka prvaka

Opština Lajkovac je u petak organizovala tradicionalni program u čast đaka prvaka, njih 148 koliko je upisano u osnovne škole u Lajkovcu i Jabučju, uključujući i izdvojena odeljenja. U renoviranoj sali Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ za njih je odigrana dopadljiva dečja predstava „Čokoladna zavrzlama“ u izvođenju profesionalnih glumica iz Valjeva Katarine Vićentijević i Angeline Lukić.

Najmlađim učenicima obratio se predsednik Opštine Andrija Živković i uručeni su im poklon paketi sa lektirom, sveskama i školskim priborom. Predsednik Živković je, kao prosvetni radnik, prvacima poručio da sada nisu samo deca nego i đaci, a da svako zvanje nosi određene obaveze i prava i dodao:

Sada ste za nijansu stariji, pametniji i odgovorniji od vremena koje ste proveli do polaska u školu. Iskoristite školske dane da steknete što više znanja koje će vam trebati tokom života i samim tim vaš život učiniti lakšim i lepšim. Koristite slobodne trenutke da se družite i pomažete drugima kako biste imali što više lepih trenutaka za sećanje i stekli što više pravih, iskrenih prijatelja. To je najlepši deo detinjstva, a o tome ćete jednog dana pričati i svojoj deci. Slušajte svoje roditelje i učitelje, budite uvek otvoreni i iskreni prema njima jer će jedino tako moći da vam pomognu kada zatreba. Vaši roditelji i nastavnici, direktor škole i ja kao predsednik opštine – naša zajednička obaveza je da svakog dana brinemo o vama – rekao je Živković.

Predsednik Živković je iskazao zadovoljstvo što je broj prvaka ove godine veći nego prošle, a da je već nekoliko godina stabilan upis. U Osnovnoj školi “Mile Dubljević” u prvi razred kreće 110 prvaka u tri odeljenja u matičnoj školi i u svih deset izdvojenih odeljenja. U centralnu školu u Lajkovcu bilo je je upisano 105, ali se od početka školske godine upisalo još pet.

Među 900 učenika ove škole nalazi se i 19 migranata u izdvojenom odeljenju u Bogovađi, gde sve funkcioniše bez problema, uz podršku Ministarstva prosvete, Školske uprave i nevladine organizacije „484“. U Osnovnu školu „Dimitrije Tucović“ u Jabučju upisano je 38 prvaka: 32 u matičnoj školi, a šest u dva izdvojena odeljenja. To je devetoro više nego prošle školske godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA