BeogradObrenovacVesti

Eps predstavio projekat izgradnje daljinskog toplovoda za Beogradske elektrane

U Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu predstavljen je projekat buduće izgradnje toplodalekovoda od TENT A do Novog Beograda. JKP „Beogradske elektrane“ ulaze sa EPS-om i kineskim partnerima u veliki zajednički projekat izgradnje toplodalekovoda od Obrenovca do Novog Beograda u koji je planirano ulaganje oko 170 miliona evra. Ugovor sa firmom “Power China” potpisan je prošle godine, a sada se očekuje završetak finansijskog aranžmana Ministarstva finansija sa kineskom Eksim bankom.

Tent-4

Projekat toplifikacije Novog Beograda je tema koja je aktuelna više decenija ali do danas niko nije uspeo da je realizuje, rekao je v. d. direktora JP Elektroprivreda Srbije Milorad Grčić. On je istakao da se realizacijom ovog projekta stiču uslovi i za povećanje kapaciteta samog gradskog dela Obrenovca, pa će svi koji imaju grejanje nakon ovog projekta imati stabilnije i bolje grejanje.

Tent-5

Danas pokazujemo koliko je energetski sistem jedinstven i ovaj projekat je od istorijskog značaja za daljinsko grejanje u Srbiji, izjavio je direktor JKP “Beogradske elektrane” Goran Aleksić.

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić kaže da Ministarstvo daje izuzetan značaj realizaciji ovog projekta za koji navodi da je sigurno jedan od najznačajnijih u oblasti energetike koji će biti realizovan u narednih nekoliko godina.

Realizaciju 49 odsto projekta uzradiće domaće firme a izgradnja bi trebalo da počne 2019. da bi za dve do tri godine bilo omogućeno grejanje toplotnom energijom iz TENT A.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA