BeogradLazarevacVesti

U OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ ove godine upisaće se 47 prvaka

U OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ ove godine upisaće se 47 prvaka, kaže direktorka Verica Anđelić i dodaje da su roditeljima ponuđeni termini za  testiranje dece. Od 1. juna kreće testiranje dece a još uvek traje prijava, dodaje Anđelić.
OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Stepojevac
OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ Stepojevac

Zbog pandemije koronavirusa upis prvaka ove godine drugačiji je nego prethodnih. Roditelji mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko Portala eUprava ili direktnim kontaktom sa školom putem telefona ili mejla. Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje za period od 1. juna do 20. jula, a usluga eUpis će biti dostupna na Portalu od 28. maja do 10. jula.

školske klupe

Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ako je pregled izvršen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta ili kod privatnog lekara, nevezano za datum. Tokom vanrednog stanja roditelji su mogli da odaberu željenu školu a pre nekoliko dana počelo je i elektronsko prijavljivanje za testiranje budućih prvaka, kaže Verica Anđelić, direktorka OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Stepojevcu.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Testiranje dece za upis u prvi razred sastoji se od razgovora sa školskim psihologom ili pedagogom, koji ima zadatak da proceni detetovu zrelost, odnosno da li je dete spremno da krene u školu ili nije.

škola u Stepojevcu

Najčešća pitanja koja ovih dana postavljaju roditelji i maturanti je da li će biti organizovane planirane ekskurzije i proslave mature, kaže direktorka škole u Stepojevcu i dodaje da to zavisi od odluke samih učenika i agencija u kojima su vršene uplate za izlete i putovanja.

Ekskurzije i đačka putovanja dozvoljena su od 1. juna do 31. avgusta, dok je preporuka da se proslava mature organizuje u drugoj polovini juna meseca u školskom prostoru.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA