BeogradLazarevacVesti

U ovoj godini rekonstrukcija ulice Kralja Petra I i Janka Stajčića

Početkom proleća nastavljena je rekonstrukcija i asfaltiranje nekategorisanih puteva na teritoriji GO Lazarevac. Završeno je asfaltiranje ulice u Drenu u dužini od 500 metara. Pored ovog puta, rekonstruisano je još pet nekategorisanih puteva od početka godine. Sredstva su obezbeđena iz lokalnog i gradskog budžeta, ali i sredstvima Vlade. Ove godine planirane su dve velike rekonstrukcije u užem gradskom jezgru, ulice Kralja Petra, odnosno uređenje leve i desne pešačke zone, kao i rekonstrukcija ulice  Janka Stajčića, rekao je Aleksandar Bulatović, član veća, gostujući u Jutarnjem programu RTV GEM.
Asfaltiranje-1
MZ Dren

U toku prošle godine na teritoriji GO Lazarevac asfaltirano je preko 50 kilometara putne mreže. Planirano da tim tempom nastavimo i u ovoj godini, a od početka građevinske sezone asfaltirano je šest lokalnih puteva, rekao je Aleksandar Bulatović, član Veća zadužen za bezbednost u saobraćaju. Tokom ove nedelje završena je i deonica puta u dužini od 500 metara u MZ Dren.

Dren
MZ Dren

Rekonstrukcija gradskih ulica nastavljena je i u ovoj godni. Akcenat će ove godine biti stavljen na poboljšanje pešačke komunikacije. Trenutno s e ra di rekonstrukcija trotoara u ulici Nikole Vujačića.

Nedovoljan broj parking mesta predstavljaju problem u GO Lazarevac. Raspoloživi parking prostor ne zadovoljava potrebe korisnika koji moraju da se parkiraju u centru grada.

Aleksandar-Bulatović
Aleksandar Bulatović

Postoje tri lokacije za izgradnju montažnih garaža. U toku je pripremna dokumentacija za jednu lokaciju. Najverovatnije će to biti garaža pored opštine. U prvoj polovini godine se vrši projektna dokumentacija kako bi se dobio izvođač radova a krajem godine ili početkom naredne bila završena ta montažna garaža – kaže Bulatović.

Ove godine planirane su dve velike rekonstrukcije u užem gradskom jezgru, ulice Kralja Petra, odnosno uređenje leve i desne pešačke zone, kao i rekonstrukcija ulice Janka Stajčića.

Asdfaltiranje

Uređenje putne infrastrukture finansiraće se sredstvima i lokalnog i gradskog budžeta ali i novcem iz republičke kase.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA