U petak 26. akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji Ujedinjenih za Lazarevac

U prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ u petak 17. marta u periodu od 10 do 16 časova biće održana 26. akcija doborovoljnog davalaštva krvi. Na prethodnim akcijama koje je udruženje organizovalo u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, prikupljeno je oko 3700 jedinica krvi. Članovi udruženja očekuju i ovaj put veliki odziv naših sugrađana a u proseku oko 170 dobrovoljnih davalaca odazove se akcijama koje „Ujedinjeni“ organizuju.

Ujedinjeni krv

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuje 26. akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, prvu u ovoj godini. Akcija će biti realizovana u prostorijama udruženja u petak 17. marta od 10 do 16 časova.

Na prethodnim akcijama, zahvaljujući humanim članovima udruženja ali i našim sugrađanima, prikupljeno je oko 3700 jedinica dragocene tečnosti. To nas svrstava među prve gradove u Srbiji po broju davalaca a o uspešnosti akcija agovori i podatak da se svakoj odazove od 150 do 170 davalaca, kaže Rada Tolović Vasiljević, koordinator Ženske mreže „Ujedinjenih za Lazarevac“.

Krv ujedinjeni

Organizatori i ovaj put očekuju veliki odziv naših sugrađana a tog dana dežuraće i dve ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije kako bi svi koji dođu bez gužvi i zadržavanja dali krv.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA