BeogradLazarevacVesti

U petak festival „Gajdarog“ u Sremskim Karlovcima

Udruženje za negovanje gajdi i tradicionalnih instrumenata Beograd-Lazarevac organizuje predfestival „Gajdarog“ u „Markovim konacima“ u Sremskim Karlovcima. Program se održava u petak 02. juna od 18 časova a pored gajdaša, u festivalu će učešće uzeti i guslari i tamburaši, kulturno umetnička društva iz Sivaca i Rudovaca, pevačke grupe  i orkestri. Želimo da kroz ovakve i slične manifestacije predstavimo gajde, instrument koji je zaboravljen u našem melosu i da festival podignemo na viši nivo, kaže Dragana Vukmirović, predsednica udruženja.

Dragana Vukmirović

Udruženje za negovanje gajdi i tradicionalnih instrumenata Beograd-Lazarevac prošle godine u decembru mesecu proslavilo je godišnjicu postojanja. Osnovani su sa ciljem da neguju i čuvaju od zaborava tradicionalne instrumente koji su nedovoljno zastupljeni u našem narodu i muzici, a pre svega se odnosi na gajde. Gajdaški festival biće po prvi put organizovan u Sremskim Karlovcima u etno selu „Markovi konaci“.

Dragana Vukmirović
Dragana Vukmirović

Predfestival „Gajdarog“ organizuje se u Sremskim Karlovcima kao najava glavnog festivala koji bi trebao da bude masovniji i da privuče više učesnika, ali i posetilaca, kaže Dragana Vukmirović, predsednica Udruženja i organizator festivala. Dodaje da će pored čuvenih gajdaša, u programu nastupiti i kultruno umetnička društva, guslari i tamburaši, orkestri koji neguju tradicionalni narodni melos, crkveni hor, pevačke grupe i drugi gosti iznenađenja.

Skup gajdaša Beograd

Cilj festivala „Gajdarog“ je da na jednom mestu okupi izvođače iz različitih krajeva naše zemlje, pa i iz inostranstva.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA