BeogradLazarevacVesti

U petak protest upozorenja Sindikata EPS-a

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije obaveštava  zaposlene da u petak, 13. januara sa početkom od 11 časova organizuje miran protest u cilju ispunjavanja tri zahteva.

JP EPS

U cilju ispunjavanja tri zahteva, Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije organizovaće u petak, 13. januara protest. upozorenja. Prvi zahtev se odnosi na povećanje zarada za 2023. godinu, drugi zahtev je smena vršioca dužnosti direkltora Elektroprivrede Srbije Miroslava Tomaševića zbog, kako navode, neispunjenja plana proizvodnje, bahatosti i samovolje prilikom izmena sistematizacije, podizanje koeficijenata na neproizvodnim mestima na kojima to nije neophodno i otvaranje novih pozicija koje nisu postojale, što je uticalo na smanjenje vrednosti radnog sata.

RB Kolubara

Treći zahtev odnosi se na poštovanje kolektivnog ugovora, navodi se u saopštenju Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije. Sindikat ovom prilikom apeluje na miran protest i isto tako moli radnike koji su u procesu proizvodnje da ostanu na svojim radnim mestima, kako proizvodnja ne bi trpela.

Protest će biti održan u Balkanskoj 13, ispred Direkcije EPS-a u Beogradu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA