BeogradLazarevacVesti

KUD „Diša Đurđević“ obeležava 65 godina rada koncertom u Centru za kulturu

Jubilej, 65 godina postojanja i rada, KUD „Diša Đurđević“ iz Vreoca obeležice u subotu 14. januara celovečernjim koncertom. Koncert će biti održan u Centru za kulturu od 19 časova a nastupiće 200 članova ovog ansambla, dečiji, prvi igrački i veterani. Nastup folkloraša imaće i humanitarni karakter jer će biti prikupljan i novac za udruženje „Svici u mraku“ koje je namenjeno osobama sa autizmom. Radiša Sinđelić, predsednik Mesne zajednice Vreoci pozvao je sugrađane da u što većem broju dođu i podrže KUD „Diša Đurđević“ a time i pomognu u radu organizacije „Svici u mraku“.

Diša Đurđević

KUD ,,Diša Đurđevic“ osnovan je u Vreocima 1957. godine. Društvo je imalo kratke prekide u radu ali zahvaljujući entuzijazmu i upornosti bivših igrača i meštana, KUD  je uspeo da se održi do danas. Trenutno, drušvo radi sa omladinskim ansamblom i školom folklora. Na repertoaru KUD-a su pesme i igre iz svih krajeva Srbije. Priliku da pokažu šta su tokom godina naučili i zašto važe za jedno od najboljih društava u našoj opštini, imaće 200 članova na koncertu koji će biti održan u subotu 14. januara od 19 časova.

KUD Diša Đurđević koncert

Cena ulaznice je simboličnih 200 dinara a sav prihod od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe za rad Udruženja „Svici u mraku“ koji pomaže deci sa autizmom i njihovim roditeljima.

KUD „Diša Đuršević“ bavi se očuvanjem narodne tradicije i kulturno umetničke baštine srpskog naroda. Društvo danas broji oko 200 članova raspoređenih u više grupa. KUD Diša Đurđevic“ iz Vreoca učestvovao je na festivalima kako u zemlji tako i u inostranstvu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA