BeogradLajkovacVesti

U predškolskoj ustanovi četiri grupe u izolaciji

U predškolskoj ustanovi ‘’Leptirić ‘’ Lajkovac  izolovane su dve jaslene i jedna vaspitna grupa. Predškolska ustanova je u prethodnom periodu striktno primenjivala sve mere, rekla je direktorka Mila Mitrović Lončar. Ova predškolska  ustanova  poslednja je  u Кolubarskom okrugu koju je zadesila ova situacija.  U Predškolskoj ustanovi registrovano je četiri poztivnih lica. Niko od njih nije bio u nezaštićenom bliskom kontaktu, što znači da su nosili maske i poštovali sve preventivne mere. Po nalogu Zavoda za javno zdravlje zaposlena lica kojima je potvrđena infekcija nalaze se u izolaciji. Obzirom da su medicinska sestra i vaspitač po prirodi posla u bliskom kontaktu s decom, iako su noslili ličnu zaštitnu opremu,  grupe dece su izolovane.
Mila Mitrović
Mila Mitrović

Tokom protekle nedelje, tačnije 19. novembra u PU ‘’Leptirić’’ registrovani su prvi slučajevi korona virusa. Reč je o zaposlenima, dok su sva deca za sada negativna na ovaj virus. Zavod za javno zdravlje kontaktirao je sve roditelje iz grupa u kojima su radili zaraženi, prema spiskovima koje je ustanova uputila. U cilju sprečavanja širenja zaraze vaspitači i medicinske sestre koje su radile u ovim grupama u narednom periodu rešenjem direktora neće dolaziti u vrtić. Oni će sa svojim grupama raditi onlajn, kako bi se očuvala komunikacija sa decom i roditeljima i nastavio vaspitno-obrazovni rad u kontekstu novih epidemioloških uslova.

leptiric-6

 

I u ovoj situaciji ustanova brine ne samo o zdravlju dece već i o finansijskim aspektima. Kako bi se roditelji dece koja ne dolaze u vrtić oslobodili troškova za taj period. Ustanova se obratila Kriznom štabu opštine Lajkovac povodom ove situacije, kao i zbog definisanja načina plaćanja zaposlenih u vreme izolacije.

Sa željom da se situacija što pre normalizuje u ‘’Leptiriću’’ planiraju rad za narednu godinu. Jedan od najvećih projekata tokom naredne godine biće sanacija starog dela objekta koji je star 34 godine i u kome trenutno borave deca jaslenog uzrasta.

 

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA