U proteklih sedam dana epidemiološka situacija u Lazarevcu stabilna

U proteklih sedam dana na teritoriji GO Lazarevac tri nova pacijenta su zaražena virusom Covid 19. Hospitalizovano je 11 lica sa teritorije naše opštine. Kako je rečeno na konferenciji za medije Štaba za vanredne situacije GO Lazarevac dva lica je u proteklih sedam dana preminulo.

KZM šttabKako je rekao direktor DZ “Dr Đorđe Kovačević“ Jovan Milojević od 16. aprila pa zaključno sa 23. aprilom 166 lica se obratilo domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ na pregled ili telefonske konsultacije. U samoizolaciji je 18 lica dok je tokom protekle nedelje na dalju dijagnostiku poslato 12 lica. U lazarevačkom domu zdravlja uzeto je 59 novih briseva. Od početka pandemije do danas pregledano je 1152 lica. Do sada je registrovano 36 pozitivnih na virus COVID 19. Umrlo je ukupno osam lica od kojih su 4 dijalizna pacijenta. Na teritoriji naše opštine nema zaraženih dece i trudnica.

  • ukupno pregledano 1152 lica
  • registrovano 36 pozitivnih na virus
  • umrlo ukupno osam lica od kojih su 4 dijalizna pacijenta

Svi podaci govore da je na teritoriji naše opštine stabilnija epidemiološka situacija, rekao je direktor Milojević. Dom zdravlja je dobio i dva kontejnera koja će uskoro biti postavljena ispred ulaza u ovu ustanovu. Poseban kontejner biće za trijažu pacijenata, a drugi samo za uzimanje brisa.

KZM novi slučajevi COVID 19

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da se situacija ne samo stabilizuje već je i smanjen broj novozaraženih na teritoriji naše opštine. Sinđelić se zahvalio građanima i apelovao još jednom da poštuju sve mere. Upozorivši da nema mesta opuštanju predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić je još jednom pozvao građane da iz kuće izlaze samo u slučaju preke potrebe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA