BeogradLazarevacVesti

U sredu 30. akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji „Ujedinjenih za Lazarevac“

U sredu 19. juna u prostorijama UG „Ujedinjeni za Lazarevac“ biće organizovana 30 akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Na prethodnim je prikupljeno preko 4000 jedinica ove dragocene tečnosti a organizatori i ovaj put očekuju veliki odziv sugrađana. Za svoj nesebičan rad, Udruženje je dobilo i prizanja, Arhijerejsku gramatu i plaketu od Skupštine Grada Beograda za najuspešniju organizaciju po broju prikupljenih jedinica krvi.

Ujedinjeni priznanje za krv

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuje 30. po redu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi a zahvaljujući brojnim sugrađanima i članovima udruženja, ova organizacija prikupila je preko 4000 jedinica ove dragocene tečnosti, kaže dr Stevan Bajović, član Udruženja.

Rad Udruženja prepoznale su i brojne organizacije koje su nagradile rad „Ujedinjenih“ i za njihov nesebičan doprinos uručile im plakete i priznanja. Udruženje građana ponosno je posebno na Arhijerejsku gramatu, ali i na plaketu koju je prošle godine ova organizacija dobila od Skupštine Grada Beograda za najuspešniju orgranizaciju po broju prikupljenih jedinica krvi.

O smanjenim zalihama krvi tokom letnjeg perioda ne treba posebno pričati, ali treba napomenuti da samo jedna jedinica ove dragocene tečnosti može spasiti čak pet života, pa je neophodno da što više naših sugrađana u sredu daju krv. Sam proces davanja krvi je bezbolan i traje oko 20 minuta a na taj način, pored toga što smo humani, možemo proveriti i sopstveno zdravstveno stanje, kaže dr Bajović.

Akcija se organizuje u sredu 19. juna u prostorijama Udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ u TC „Milenijum“ u periodu od 10 do 16 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA