U Stop šopu održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Institut za transfuziju krvi Srbije saopštio je da su rezerve krvi i dalje na minimumu, kao i da je krv svih krvnih grupa u deficitu. Kako navode, i posle apela koji je Institut za transfuziju uputio građanima početkom nedelje, situacija se nije promenila, a odziv građana u Institutu i u ekipama na terenu je drastično smanjen, kao i broj ekipa na terenu koje je u ovom trenutku moguće realizovati.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

U nedelju, 19. jula, transfuziomobil je bio postavljen u Lazarevcu ispred tržnog centra Stop Šop od 10 do 15 časova, a ovom prilikom akciji se odazvalo 43 davalaca, a prikupljeno je 38 jedinica krvi.

Da bi sve potrebe u zdravstvenim ustanovama koje snabdeva Institut bile zadovoljene, u trenutnim okolnostima potrebno je svakog dana obezbediti minimalno 200 jedinica krvi, kažu u Institutu i naglašavaju da je kontinuirano snabdevanje komponentama krvi od vitalnog značaja za hitna stanja i vitalno ugrožene pacijente.

Dobrovoljni davaoci

Zbog minimalnih rezervi, Crveni krst Lazarevac sproveo je u nedelju 19. jula u ritejl parku Stop šop vanrednu akciju dobrovoljnog davalaštva, na kojoj je prikupljeno 38 jedinica krvi.

U lazarevačkom Crvenom krstu kažu da su zadovoljni ovom vanrednom akcijom i brojem davalaca.

Stop šop Lazarevac, akcija davanja krvi

Naredna, vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u okviru letnje kampanje, biće organizovana 12. avgusta u Centru za kulturu Lazarevac od 10 do 16 časova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA