U subotu u Mirosaljcima treći Međunarodni festival dečijeg folklora Kolubarsko srce

ANIP „Kolubarsko kolo“ organizuje u subotu 17. septembra treći po redu Međunarodni dečiji festival folklora „Kolubarsko srce“. Smotra će, zbog najavljenog lošeg vremena, biti održana u Domu kulture u Mirosaljcima a festival počinje od 18 časova. Smotra je revijalnog karaktera a nastupiće sedam ansambala iz Srbije i Republike Srpske, rekao je za RTV GEM Nenad Arsenijević, predsednik ANIP-a „Kolubarsko kolo“.

Kolubarsko kolo

Nakon dvogodišnje pauze, usled loše epidemiološke situacije, ANIP Kolubarsko kolo organizovaće treći po redu, sada već, tradicionalni festival dečijeg folklora. Domaćini i ove godine ništa ne prepuštaju slučaju, pa su umesto na stadionu „Polet“, smotru premestili u salu Doma kulture u Mirosaljcima. Svoje umeće, veštine, prelepe narodne nošnje, imaće priliku da predstavi sedam ansambala iz Srbije ali i Republike Srpske.

Kolubarsko srce smotra

Međunarodni festival dečijeg folklora i ove godine biće prilika da se pokažu nove igre a smotra je revijalnog karaktera, jer kako kažu organizatori, kud nije takmičenje već ljubav prema igri i pesmi.

Iako spada u najmlađi ansambl u opštini Lazarevac, „Kolubarsko kolo“ iz dana u dan ima sve veći broj članova a najviše dece. Ovaj ansambl iz Mirosaljaca trenutno broji preko 90 aktivnih članova u nekoliko sekcija, a očekuju i upis novih članova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA