BeogradLazarevacVesti

U toku radovi na bušenju dva nova bunara na Peštanu, narednih dana moguće večernje restrikcije

Prvi tropski talas vrućina JPKP „Lazarevac“ prebrodilo je bez restrikcija vode i urednog vodosnabedavanja. Meteorolozi za naredni period najavljuju temperature i preko 37 stepeni i bez padavina, pa je trenutna popunjenost rezervoara u lazarevačkom vodovodu oko 53 posto. Prethodnih dana bilo je problema jer su se pumpe na razervoarima bunara same isključile zbog nedovoljne količine vode a dodatan problem stvara i što se trenutno izvode radovi na bušenju dva nova bunara koji crpe vodu, kaže direktor komunalnog Aleksandar Rakić. On je ovom prilikom apelovao na građane da racionalnije troše vodu i da imaju razumevanja ukoliko vodosnabdevanje bude otežano. Restrikcije tokom dana neće biti, sem u večernjim časovima od ponoći do pet ujutru i to ukoliko popunjenost bunara bude na minimumu.

Vodovod

Tokom prethodnog perioda u Lazarevcu, vodosnabedavnje je bilo uredno i bez većih problema a tropske vrućine sačekali smo sa dobrom popunjenošću rezervoara, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Rakić. Zbog neplanskih intervencija i određenih kvarova, danas je popunjenost rezervora tek 53 posto i postoji bojazan da će u narednom periodu biti otežano vodosnabdevanje, dodaje Rakić.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Pored sušnog perioda i povećane potrošnje vode, postoji dodatan problem a to je što se trenutno buše dva bunara na Peštanu, kaže Rakić. Ta dva bunara sigurno će rasteretiti vodosnabedavnje u Lazarevcu, ali dok do toga dođe očekujemo da će tokom narednih 15 dana, koliko je potrebno za izvođenje radova, imati otežanu isporuku vode.

Vodovod Lazarevac

Rakić je zamolio sugrađane da imaju strpljenja i da racionalno troše vodu tokom ovih dana.

Direktor komunalnog napomenuo je da će se potruditi da vodosnabdevanje bude uredno i bez obustave vode. Ukoliko bude potrebe za tim, restrikcije vode biće u kasnim večernjim časovima a građanstvo će biti unapred upoznato sa planiranim isključenjima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA