BeogradLazarevacVesti

U toku rekonstrukcija škole u Junkovcu, završetak radova za 60 kalendarskih dana

U toku je rekonstrukcija matične škole „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu a radove je obišao predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević. Na objektu škole u Junkovcu, izgrađene 1964. godine, trenutno se izvode spoljašni radovi, kao i krečenje učionica. Osim zamene stolarije pre 20 godina, u ovu obrazovnu ustanovu do sada nisu uložena značajnija sredstva. Radovi će biti završeni za 60 kalendarskih dana a želja nam je da i deca u seoskim sredinama imaju iste uslove kao i njihovi vršnjaci u gradskim školama, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine i dodao da narednih dana počinje rekonstrukcija škole u Dudovici.

Školstvo u Junkovcu ove godine obeležava 149 godina. Zgrada škole u Junkovcu od 2000 metara kvadratnih, otvorena je 1964. godine i dve decenije nije ulagano u ovaj školski objekat. Uz podršku Grada Beograda, GO Lazarevac obezbedila je sredstva za rekonstrukciju škole. U toku su spoljašnji radovi na fasadi a u unutrašnjosti se obavljaju molerski radovi. U planu je da se postave i dodatne kamere za bolju bezbednost a planirana je i rekonstrukcija informatičkog kabineta. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević i rekao da je planirano da rekonstrukcija škole bude završena za 60 kalendarskih dana.

Direktorka škole Milena Simić kaže da je zadovoljna dinamikom radova i da se u organizaciji roditelja, zaposlenih i dobrotvora u školi vrši i zamena ventila za grejanje, kako bi isto poboljšalo i rešio dugogodišnji problem koji ova škola ima.

Evdokija Mijatović, roditelj učenika koji pohađaju ovu školu, zahvalila se ovom prilikom predsedniku opštine, Gradu Beogradu i državi što su prepoznali potrebu da se ova škola rekonstruiše i obezbedili sredstva za istu.

Nakon rekonstrukcije gradskih škola, značajni radovi obaviće se i na školskom objektu u Dudovici a u planu je i uređenje matične škole „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima. Cilj nam je da deca iz seoskih sredina imaju iste uslove kao i njihovi vršnjaci u gradskim školama, kaže predsednik Stević.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA