BeogradLazarevacVesti

U toku sanacija korita reke Turije, prošireno oko šest kilometara korita

U mesnoj zajednici Junkovac u toku je sanacija i čišćenje korita reke Turije, koja se u junu prošle godine izlila i poplavila nekoliko domaćinstava. U planu je da se proširi i očisti devet kilometara rečnog korita, do mosta u Sokolovu, a za sada je urađeno oko šest kilometara. Radove izvode predstavnici JP „Srbija vode“ i JP „Beograd vode“ a kako bi se sprečilo izlivanje ove reke podignut je i dodatni nasip, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević.

Sanacija korita reke Turije

U toku je proces sanacije i čišćenja korita reke Turije, koja je u junu prošle godine poplavila nekoliko domaćinstava. Planirano je proširenje i čišćenje devet kilometara rečnog korita sve do mosta u Sokolovu, pri čemu je do sada već završeno oko šest kilometara ovog zahtevnog posla. Izvođenje radova preuzeli su predstavnici Javnog preduzeća „Srbija vode“ i Javnog preduzeća „Beograd vode“. U cilju sprečavanja eventualnih budućih izlivanja reke, podignut je i dodatni nasip duž obale, rekao je prilikom nedavnog obilaska radova predsednik opštine Lazarevac, Bojan Stević.

Prvobitna zamisao izvođača radova bila je da se izmeni tok reke Turije, ali zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa odustalo se od ove zamisli.

Ova inicijativa predstavlja ključni korak ka zaštiti domaćinstava i imovine od potencijalnih šteta izazvanih poplavama. Sanacija i proširenje korita reke Turije nije samo lokalni prioritet, već i deo šireg konteksta očuvanja životne sredine i infrastrukture. Upravo zbog toga, angažovanje resursa i stručnosti javnih preduzeća na ovom projektu ima izuzetan značaj za lokalnu zajednicu i njenu budućnost.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA