BeogradLazarevacVestiZanimljivosti

Humanitarna akcija „Srcem za bolnice Srbije“: donirana 64 bolnička kreveta bolnicama u Srbiji, neophodno još 186. 400 dinara

U organizaciji građana Salzburga i Lazarevca pokrenuta je humanitarna akcija „Srcem za bolnice Srbije“ zahvaljujući kojoj su 64 bolnička kreveta iz Salcburške bolnice donirana bolnicama u Srbiji. Od prvih 20 kreveta koji su dopremljeni u našu zemlju, osam je donirano lazarevačkoj Nefropatiji a ono što je sada neophodno jeste nabavka dušeka. Tim povodom grupa ljudi okupljena oko ove humane i plemenite ideje organizuje 16. marta u 21h humanitarnu žurku u Centru za kulturu a sav prihod od prodaje pića, hrane i dobrovoljnih priloga biće doniran za ovu namenu. Kako bi pokrili troškove uvoza i izvoza kreveta, kao i nabavku dušeka za lazarevačku Nefropatiju neophodno je još 186. 400 dinara.

Humanitarna akcija „Srcem za bolnice Srbije“ pokrenuta je zahvaljujući zajedničkom naporu organizacija građana iz Salzburga i Lazarevca. Njihova predanost i solidarnost rezultirale su donacijom od 64 bolnička kreveta iz Salcburške bolnice, namenjenih bolnicama u Srbiji. Jedan od inicijatora ove akcije je i Tamara Vojinović, Lazarevčanka čija sestra Tanja i njen suprug Gabriel rade u bolnici „Barmhercige bruder“ u Salcburgu i ideja je bila da krevete koje je bolnica menjala budu dopremljeni u Srbiju, pre svega lazarevačkoj Nefropatiji.

Nakon prvih 20 kreveta koji su uvezeni za lazarevačku bolnicu, Valjevo i Udruženje „Čep za hednikep“, još 44 kreveta pronašli su svoj put do bolnica Moravičkog okruga. Veliku pomoć u transportu kreveta pružila je i Špediterska kuća iz Austrije. Međutim, kako bi ova plemenita inicijativa zaista doprinela olakšanju teških trenutaka za naše zdravstvene ustanove, potrebno je osigurati adekvatne dušeke za nove krevete. Grupa predanih pojedinaca, inspirisanih humanim ciljem, organizuje humanitarnu žurku koja će se održati 16. marta u 21h u Centru za kulturu. Sav prihod od prodaje pića, hrane i dobrovoljnih priloga biće namenjen nabavci dušeka za lazarevačku Nefropatiju.

Za one koji nisu u mogućnosti da dođu na humanitarnu žurku donaciju mogu uplatiti na račun u OTP banci, a ukoliko ostane novca preko, biće doniran i porodici Kokanović. Nakon akcije namenski račun biće ugašen, kaže Tamara Vojinović.

Da bi pokrili troškove uvoza, izvoza kreveta i nabavke dušeka, nedostaje još 186.400 dinara. Svaka pomoć je dragocena, a vaša podrška će omogućiti bolnicama u Srbiji da pruže neophodnu negu svojim pacijentima. Zajedno, „Srcem za bolnice Srbije“, možemo napraviti razliku a kako Tamara sama kaže nakon dva meseca dan počinje rečenicom „Dobro jutro, nemamo problem“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA